|
|
U Çörek |
|
altın kafes
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc49139
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2010
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 dilim beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Hamur malzemesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur ve 20 dakika dinlendirilir. Daha sonra hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır, merdaneyle çay tabağı kadar açılır. Kenarına iç konur, önce rulo yapılır, sonra u şeklinde katlanır. Çörekler yağlanmış tepsiye konur, 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Boş Çörek için tıklayın
|
|
U Çörek Tarifleri Kete Tarifleri
|
|