|
|
ÜÇ KARDEŞ GÜVECİ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82349
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2012
2,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 diş sarmısak
350 gram kuzu böbrek yatağı
350 gram kuzu böbreği
350 gram kuzu ciğeri
4 adet iri domates
2 adet halka gibi doğranmış sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
24 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
1) Etleri alabilecek büyüklükte bir güvecin içini, tamamen 1 diş sarımsakla ovunuz. Kalan sarmısağı atınız.
2) Güvecin içini az yağla tamamen yağlayınız.
3) Yağ hariç bütün malzemeyi ilâve ediniz. Yağı eritip üzerine dökünüz.
4) Bir kere karıştırarak güvecin ağzını, güvecin üzerinden sarkan yuvarlak kesilmiş 3 adet yağlı kâğıtla kapayınîz. Kapadıktan sonra bir sicimle sıkıca bağlayınız.
5) Kâğıdın üstten yanmaması için yaldızlı kâğıt varsa yaldızlı kâğıt ile sarınız.
6) Yoksa bir kapak kapatıp, 2,5 saat orta sıcaklıktaki fırında pişiriniz. Sonra servis yapınız.
|
|
ÜÇ KARDEŞ GÜVECİ Tarifleri Bumbar Tarifleri
|
|