|
Üç Katlı Salata |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc3867
Gönderme Tarihi: 18.May.2006
2,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 Büyük Atom Salata
1 Demet Taze Sogan
500 gr Mayonez
3 Çorba Kasigi Zeytinyagi
450 gr Bezelye (dondurulmus)
350 gr Kasarpeyniri
400 gr Pastirma
YAPILIŞ TARİFİ
Atom salatayi ayiklayip ince ince dograyin. Yikayip suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alin. Taze soğani yikayip ayikladiktan sonra ince halkalar halinde dograyin. Sogan halkaIarini salatanin üzerine serpin.
Mayonezi zeytinyağı ile birlikte bir kaseye alip çirpin. Ardindan salatanin üzerine dökün ve bir biçakla üzerini düzeltin.
Dondurulmus bezelyenin çözülmesini beklemeden mayonezin üzerine serpin. Peyniri rendenin iri kismi ile rendeleyip bezelyenin üzerine serpin.
Pastirmayi yagsiz bir tavada hafifçe kizartin. Bir mutfak haylusunun üzerine alip yagini çektirin. Pastirma dilimlerini peynirin üzerine yerlestirin.
Salata kasesinin üzerini bir alüminyum folyo ile örtüp 12 saat buzdolabinda bekletin.
|
|