8 Adet kırmızı Kaliforniya biberi
6 Adet yeşi köy biberi
1 Su Bardağı Pirinç
1 Adet Kuru Soğan
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Demet Dereotu
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Kuru üzüm
1 Tatlı Kaşığı şeker
15 Adet şeker domates
1 Çorba Kaşığı Nane
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Sıcak Su
Biberleri yıkayıp ayıklayalım. Soğanı küp şeklinde doğrayıp, yayvan bir tencereye koyduğumuz zeytinyağında soteleyelim. Diğer yandan dereotu ve maydanozu yıkayıp incecik kıyalım.
Yıkanmış pirinç ve kuru üzüm, şeker, tuz, dereotu ve maydanozu tencereye ekleyip, birkaç dakika kavurduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyelim. Pirinçler suyunu çekince naneyi ekleyip ocağın altını kapatalım. Biberleri hazırladığımız harçla dolduralım. Ağızlarını minik şeker domatesle kapatıp, orta boy yayvan bir tencereye dizelim. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ilındıktan sonra servis edelim.
|