|
|
Ummaç Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc91874
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2013
3,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayten Çetin
1 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Barbunya
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Nane
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Adet Limon Suyu
10-12 Su Bardağı Su veya Et suyu
Geceden ıslattığımız barbunyaları haşlayalım. Una 3-4 yemek kaşığı kadar su döküp elimizle ovalım. Biraz bekletip kuruttuktan sonra tekrar elimizle iyice ufalayıp kenara alalım. Tencereye 10-12 bardak su veya et suyu koyalım. Kaynayınca ufaladığımız unu ve hemen arkasından barbunyayı ekleyelim. 25-30 dakika kadar kısık ateşte helvelenene kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatmaya yakın, tereyağında kavurduğumuz naneyi, tuzu, limon suyunu ve karabiberi ekleyelim. Sıcak sıcak servis yapalım.
|
|
Ummaç Çorbası Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|