Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Üretimine Göre Peynirler (1 adet - 27,062 defa bakıldı)

Üretimine Göre Peynirler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Üretimine Göre Peynirler

Vesile
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.04.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc35911
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2009
2,308 defa indirildi / yazdırıldı




Kaynamış peynirler; Daha çok Güneyde ve Güneydoğu Anadolu'da hazırlanır. "Hellim peyniri", "Antep sıkma peyniri", "Diyarbakır örgü peyniri"...
Lor peyniri; Ege'nin yumuşak ve taze peyniridir. Türk mutfak kültürü, lor peynirini İtalya ve Yunanistan'la paylaşıyor. Lor peynirinin de birçok çeşidi bulunmaktadır. Örneğin "Ayvalık kirlihanım loru"...
Çömlek testi peynirleri; Genellikle Orta Anadolu'da üretilir. Tulum peynirine göre daha ucuz maliyetli oluşu satışını etkiler, örneğin "Kayseri çömlek peyniri", "Niğde küp peyniri", "Yozgat çanak peyniri".
Kaşarpeyniri; Eski kaşar, hem Kars, Erzurum, Muş gibi doğu, hem de Kırklareli, Edirne ve Kocaeli gibi batı illerinde üretilir. "Kırklareli kaşarı", "Konya kaşarı", "Kars gravyer peyniri" bu türe giriyor. "Kaşkaval" denilen taze kaşarın kökeni ise Balkanlar.
Tulum peyniri; Trakya hariç yurdun hemen hemen her yerinde üretiliyor. İşte size bazı ünlü tulum peynirleri: Erzincan, Ege, Afyon İsparta, Antalya tulum peynirleri "Akseki çimi peyniri", "Beyşehir çepni peyniri", "Karaburun lorlu tulum peyniri"...
Çökelek; İsimleri değişiyor. Batı Anadolu ve Trakya'da "ekşimik", Bolu ve Akdeniz'de "kes", bazı yörelerde de "ak katık", "kesik" ya da "urda" adı verilir. Örneğin "Hatay zahterli çökeleği", "Kurçi" (Rize), "Jaji" (Bitlis), "Pesküten", "Kurut", "Sürk"...
Otlu peynirler; Beyaz peynir ailesinin bir parçasıdır. Örneğin; "Jajik", "Van otlu peyniri", "Erzincan keçene otlu küp peyniri", "Siirt otlu peyniri",'Trabzon otlu peyniri"...






Üretimine Göre Peynirler Tarifleri Diğer Konular



(1 adet Üretimine Göre Peynirler 27,062 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort