|
|
Urla Güveci (İzmir) |
|
seçin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2015
Mesajlar: 53 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc112476
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2015
11,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
750 gr güveçlik kuşbaşı güveçlik dana eti
5 adet iri boy domates
1 adet iri boy kuru soğan
6-7 diş sarımsak
6-7 adet tatlı sivri biber
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 adet domatesi halka halka keserek toprak kabın altına sıralayın. Soğanı piyazlık doğrayıp üzerine dağıtın. Bir sıra et, bir sıra iri doğranmış domates, iri doğranmış biber, sarımsakları da sıra sıra toprak kaba yerleştirin. Malzemeleri yerleştirirken tuz ve karabiberi de yeterli miktarda ekleyinEn son bir adet domatesi halka halka kesip, etlerin üzerini örtün. Yeteri miktarda zeytinyağını ilave edin. Üzerine ister tatlı ister acı 1-2 tane bütün biber koyunFırında 200 -250 C de pişirin.
Not: Aslında güveç odun fırınında pişerse daha lezzetli olur. Toprak kabın kapağının kenarı hamur ile iyice kapatılır hava almasın diye. Sonra kara fırında pişirilir. İçine hiç su konmaz etler kendi suyu ve domateslerin suyu ile hamur gibi olana kadar pişirilir ve tabii ki bütün lezzeti de içinde kalmış olur.
|
|
Urla Güveci (İzmir) Tarifleri Ege Yemekleri
|
|