|
URMU DUT ŞERBETİ (Gaziantep) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc88322
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2013
4,997 defa indirildi / yazdırıldı
|
Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası
Mevsiminde 'urmu dut' denilen ekşi karadut ile yapılır. Dut yıkanır, tencerede aralara eşit miktarda şeker konularak bir gece boyunca sulanmaya bırakılır. Suyunu iyice salınca birkaç taşım kaynatılır, bir limonun suyu eklenip ateşten alınır. Soğuyunca tülbentle süzülür ve kavanozlara veya şişlere alınır. Ağızları tülbentle örtülerek birkaç gün güneşe çekmeye bırakılır.
|
|