750 gr Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı
150 gr nohut (geceden ıslatılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr siyah kuru üzüm (ılık su ile ıslatılmış)
200 ml su (kaynar)
5 çorba kaşığı pekmez
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Nohutları süzün. Derin bir tencereye koyup, üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi biraz kısıp, tencerenin kapağını yarım kapatın ve nohutlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dak. pişirin. Gerekirse üzerine kaynar su ilave edin. Nohutları süzün.
Tereyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, renkleri değişinceye kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.
Üzümleri süzün. Etlere, üzüm ve nohutları katıp, harmanlayın. Üzerine kaynar suyu gezdirip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.
Pekmez, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın ve 4-5 dak. daha pişirin. Ateşten alıp, birkaç dak. dinlendirdikten sonra servis yapın.
|