Bursa Turizm Platformu
150 g kıyma
3 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı erişte
1 adet kuru soğan
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı nane
3 su bardağı su
Kuru soğan rendelenir ve bir yemek kaşığı tereyağı ile tencerede kavrulur. Üzerine 3 su bardağı et suyu ve 3 su bardağı su ilave edilip kaynatılır.
Kaynayan suya haşlanmış nohut, erişte ve haşlanmış yeşil mercimek ilave edilir.
Diğer tarafta kıyma, tuz ve karabiberle yoğrulur, misket büyüklüğünde köfteler yapılır.
Hazırlanan köfteler 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulup üzerine nane ve kırmızı pul biber ilave edilerek çorbaya eklenir.
Çorba bir taşım daha kaynatıldıktan sonra servis edilir.
|