Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Ekşi üzüm 2 kilogram
Şeker 1 kilogram
Limon suyu ½ adet
Tereyağı 1 tatlı kaşığı
Üzümler saplarından ayrılır ve yıkanır. İyice süzüldükten sonra tencereye bir kat üzüm, bir kat şeker koyulur. 1 saat bekletilir. Sonra ocağa alınır, şeker eriyene kadar kaynatılır. Kaynayınca altı kısılır, ara ara karıştırarak yarım saat pişirilir. Sonra tereyağı katılır.
Köpüklenmesi ve parlak olması sağlanır. Üzerine çıkan çekirdekler kaşıkla alınır.
En son limon suyu da eklenip 5-10 dakika daha kaynatılır.
İstenirse taneli bir şekilde kavanoza doldurulur ya da iyice karıştırılarak inceltilerek kavanozlara koyulur. Kavanozların ağızları sıkıca kapatılır, ters çevrilir, soğuması beklenir.
Soğuduktan sonra çevrilir, serin ve ışık almayan yerde muhafaza edilir.
|