1 kg istavrit
100 gr salamura üzüm yaprağı
1 su bardağı Mısır Yağı (Kızartma için)
100 gr haşlamış kuru fasulye
2 adet sivribiber
1 adet domates
1/2 adet soğan
1 adet haşlanmış havuç
1 yemek kaşığı Margarin
Bir tutam maydanoz
1/2 paket Hazır Domates Çorbası
1 su bardağı su
İstavrit balıkları temizlenir ve pulları iyice alınır. Salamura üzüm yaprakları kullanımdan bir saat önce fazla olan tuzu çıksın diye ılık suya yatırılır. Daha sonra tek tek kurulanarak istavrit balıkları sarılıp, yağda kızartılır. Soğan, domates, sivribiber, havuç brunoise şeklinde doğranır. Margarin ile beraber bir tavada sotelenmeye başlanır. İçerisine kuru fasulye ilave edilir. Domates çorbası ile su karıştırılarak sos kıvamına gelinceye dek pişirilir. Servis tabağının ortasına kuru fasulye sotesi, üzerine istavrit balıkları ve çevresine domates sos gezdirilerek servis edilir.
|