100 gr. margarin
100 gr. bitter çikolata
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı kuru üzüm
Margarini bir tavada eritin, çikolataları küçük küçük kırıp, eritilmiş margarine katın, çikolatayı eritin. Bu karışıma 3 çorba kaşığı toz şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçını katıp karıştırın. Son olarak 1 su bardağı yulaf ezmesini ve yıkanmış, kurulanmış kuru üzümü katıp karıştırın. 25*25 santim ebadında bir kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. Karışımı kalıba boşaltıp, üzerini kaşıkla düzeltin. Donana kadar buzdolabında bekletin, karelere kesip servise sunun.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 15.07.2015
|