4 bardak un
1 paket margarin
1 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
1 bardak kuru üzüm
1 çay kaşığı kabartma tozu
biraz limon kabuğu rendesi
1 fincan hindistancevizi
2 adet yumurta
Derince bir kabın içine 4 su bardağı un ve 1 su bardağı pudra şekeri konarak iyice birbirine karıştırılır. Daha sonra şekerli unun üzerine 2 yumurta kırılır. Kabın içindeki malzeme bir müddet yoğrulur. Elde edilen karışıma margarin, hindistancevizi, vanilya, limonun kabuğu, kuru üzüm ve kabartma tozu eklenir. Böylece bütün malzemenin katılmasıyla elde edilen hamur bir süre yoğrulur. Fırın tepsisi yağlanmaz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, birbirine çok yaklaşmamasına dikkat etmek şartıyla tepsiye dizilir. Tepsi orta hararetteki fırına sürülerek, bisküviler 20-25 dakika altı pembeleşinceye kadar pişirilir.
|