| 
 
| 
 
 
 | 
 
ÜZÜMLÜ İRMİK HELVASI | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88996 
Gönderme Tarihi: 06.May.2013 
4,872 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
 
500 gr. orta boy irmik
 
250 gr tereyağı veya margarin
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 su bardağı sarı kuru üzüm
 
Tarçın
 
Ceviz
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı süt
 
2 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
 
 
Yağlar bir tencerede eritilir. Fıstıklar ilave edilip, 2 dk. kavrulur. İrmik eklenip kısık ateşte rengi koyulaşana kadar kavrulur.
 
Su ve süt karıştırılıp kaynatılır. İçine şekerin yarısı eklenip irmiğin üzerine boşaltılır ve karıştırılır.
 
Kalan şeker ve üzüm, irmiğin üzerine serpilip 1-2 dk. kısık ateşte karıştırılır.
 
Ocaktan alınıp kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakılır. Tarçın ve ceviz ile servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ÜZÜMLÜ İRMİK HELVASI Tarifleri Aside Tarifleri
 | 
 
 
 
 |