300 g bulgur
2 kabak (kazınıp, boylamasına yaklaşık 5 mm kalınlığında dilimlendikten sonra, doğranmış)
5 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış)
Yarım su bardağı sirke
1 sarı (ya da yeşil) dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde doğranmış)
4 çorba kaşığı kuruüzüm
bir tutam kırmızıbiber
bir tutam kakule (isteğe bağlı)
bir tutam kişniş
bir tutam karanfil (dövülmüş)
bir tutam zencefil
bir tutam hintcevizi rendesi
Bulguru ateşe dayanıklı büyük bir cam (ya da seramik) kaba koyup, üstlerini örtecek kadar (yaklaşık 2 su bardağı) kaynar su dökün ve bir kenarda 30 dakika kadar dinlendirin.
Cam (ya da seramik) kaba kabaklar, taze soğanlar, sirke, biber parçaları, kuruüzümler, kırmızıbiber, kakule, kişniş, karanfil, zencefil ve hintcevizi rendesini ekleyip, karıştırın. Salatayı buzdolabında (ya da oda sıcaklığında) en az 30 dakika bekletip, servis yapın.
Not: Tarifteki malzemelerin, kakuleden başlayarak geri kalan bölümünden istediğinizi, ağız tadınıza bağlı olarak, kullanmayabilirsiniz.
|