|
KURU ÜZÜMLÜ KEK |
|
iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc63065
Gönderme Tarihi: 09.May.2011
2,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram şeker
150 gram un
5 yumurta
100 gram çekirdeksi kuru üzüm
yarım paket vanilya
yarım limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Büyükçe bir kap içerisine şekeri koyarak üzerine yumurtaları kırınız. Yumurta teli ile kuvvetle çırparak, krem haline getiriniz. Bu duruma gelinceye kadar iyice hallettikten sonra, içine unu, üzümü vanilyayı, limon kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ilâve ederek hepsini birlikte karıştırınız. Kek kalıbını yağlayarak ve unlayarak içine bu hazırladığınız. malzemeyi dökünüz. Hafif hararetli fırında bir saat pişiriniz.
|
ÜZÜMLÜ KEK |
|
kır çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58805
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010
2,206 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
150 gr. un
150 gr. pudra şekeri
100 gr. çekirdek veya kuş üzümü
Biraz limon kabuğu rendesi
Bir paket vanilya
Yumurta bir tencereye kırılır. Üzerine şeker konarak çok hafif ateş üzerinde telle çırpılır. Biraz vurulduktan sonra ateşten alınarak yeniden çırpılmağa devam edilir. Yoğurt kıvamına gelince içine, ayıklanmış ve unlanmış üzümler, elenmiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya edilir. Hep beraber yavaş yavaş karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür. hafif hararetli fırında ve fırının kapağı açılmadan bir saat müddetle pişirilir, fırından çıkarılır. Ters çevrilir, üzerine pudra şekeri ekilir. Kenarları düzeltilir.
|
ÜZÜMLÜ KEK |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70438
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2011
2,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı tereyağı
300 gr (2/3 su bardağı) kuru üzüm
60 gr (1/3 su bardağı) doğranmış meyve kabuğu şekerlemesi
180 gr (1 su bardağı) badem (doğranmış)
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
3 yumurta (hafifçe çırpılmış)
90 gr (3/4 su bardağı) un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
Önce, fırınınızı hafifçe (150° C) ısıtınız.
Tereyağın yarısıyla 15 cm'lik bir kek kalıbını yağlayınız. Kalıba alüminyum kağıt döşeyip, bu kağıdı da kalan 1/2 tatlı kaşığı tereyağla yağlayarak bir kenara bırakınız. Orta boy bir kasede kuru üzüm, meyve kabuğu şekerlemesi, badem ve şekeri karıştırınız. Limon suyu ve çırpılmış yumurtaları ekleyip, tahta bir kaşıkla bütün malzemeyi karıştınız. Unu, kabartma tozunu ve hindistancevizi kabuğu rendesini bir kaseye eleyip, unlu karışımı madeni bir kaşıkla üzümlü karışıma katınız. Karışımı yağladığınız kek kalıbına kaşıkla boşaltıp, kalıbı fırına sürünüz; 1-1,5 saat, batıracağınız bir şiş temiz olarak çıkana kadar pişiriniz.
Kalıbı fırından alıp, 20 dakika bir kenarda soğumaya bırakınız. Kalıbı ters çevirip, keki çıkarınız. Alüminyum kağıdı çıkarıp atınız. Keki tel ızgara üstünde soğuttuktan sonra, servis ediniz.
|
Üzümlü Kek |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59109
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2011
2,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
310 g Un (2 bardak)
200 g Sana (10 çorba kaşığı)
240 g Pudra Şekeri (4.1/2 fincan)
10 tane Yumurta
100 g Kuru üzüm
100 g Kuş üzümü
1.1/2 kahve kaşığı kabartma tozu veya Karbonat
Bir tencereye; ılıkça bir yerde bırakılarak eritmeden gevşetilmiş 200 g Sana (10 çorba kaşığı) kovunuz ve rengi açılıncaya kadar tahta bir kaşıkla aşağı yukarı 5 dakika dövercesine karıştırınız.
Bilâhare; bu yağa 240 g pudra şekeri (4.1/2 fincan) eledikten sonra 5 dakika daha karıştırınız ve şekeri yağ ile birbirlerine hallediniz. Müteakiben; 10 tane yumurtanın her birinin sarısını teker teker ilâve edip bir taraftan da karıştırmak suretiyle bütün yumurta sarılarını mahlûta yediriniz. (Yumurta aklarını da diğer bir kaba koyunuz).
Bilâhare; 100 g kuş üzümü ile 100 g kuru üzümü ilâve edip tekrar bir karıştırdıktan sonra ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız.
Diğer taraftan bir kaba koymuş olduğunuz yumurta aklarını yumurta vurmaya mahsus telle, iyice köpürüp beyaz bir hâl alıncaya kadar aşağı yukarı bir çeyrek saat dövünüz.
Mütekiben; evvelce hazırlamış olduğunuz şekerli yağlara, 310 g Un (2 bardak), 1/2 kahve kaşığı karbonat ile yumurta akı köpüğünü ilâve edip iyice hallettikten sonra yağlanmış kek kalıplarına dökünüz ve orta ısıdaki fırında 45 — 50 dakika pişirilmesini müteakip soğutunuz ve servis yapınız.
|
ÜZÜMLÜ KEK |
|
finger
Aşçı
Kayıt: 12.05.2011
Mesajlar: 10
|
Kısa URL: https://ml.md/lc63093
Gönderme Tarihi: 12.May.2011
1,873 defa indirildi / yazdırıldı
|
120 gram tereyağı
120 gram pudra şekeri
4 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
250 gram un
1 Limon kabuğu rendesi
100 gram çekirdeksiz kuru üzüm
1 tutam tuz
1/2 kaşık kabartma tozu
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yağ, pudra şekeri, tuz ve rendelenmiş limon kabuğunu iyice karıştırınız. Krem gibi olsun. 4 yumurtayı kırıp, unu da azar azar koyunuz. İyice karıştırınız. 100 gram üzümü de bu karışıma ekleyiniz. Diğer tarafta 4 yumurta akını çatalla iyice dövüp, kar haline getiriniz. Hamura ilâve ediniz.
Kek kabının içine, hamuru boşaltınız. Orta hararette ki fırında yarım saat kadar pişiriniz. Keki sıcakken kalıptan çıkarmayıp, biraz bekletiniz. Sonra pasta tabağına alıp, üzerine hafif pudra şekeri ekiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.07.2021
|
KURUÜZÜMLÜ KEK |
|
nalan
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc37630
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2009
1,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 adet portakal kabuğu rendesi
250 gram şeker
10-15 adet fındık
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı eritilmiş margarin
6 yumurta
4 kahve kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Yumurtaları derin bir kap içine kırın. Şeker ile birlikte karıştırın. Şeker eridikten sonra portakalın kabuğunu yıkayarak incecik rendeleyin. Üzümleri yıkamadan bıçakla teker teker iki parçaya bölün. Biraz un ile karıştırın. Yağı ılık olarak eritin, kabartma tozu katın. Vanilyayı serpin. Sütü en sonra katarak bütün malzeme ile yumuşak bir hamur yapın. Aldığı kadar un koyun. Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye 3 santim kalınlığında dökün. Fındık ile süsleyin. Orta hararetli fırında pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden dilimler halinde keserek servis yapın.
|
Üzümlü Kek |
|
hanende
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94280
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2013
1,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı margarin (eritilmiş)
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı ceviz
Geniş bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve erimiş margarini ilave edip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edip karıştırın.
Son olarak kuru üzüm ve cevizleri ekleyerek iyice karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına döküp fırında 30-40 dk kadar pişirin.
|
Üzümlü Kek |
|
pak bebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142291
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2019
600 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 su bardağı un
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
4 adet yumurta
Şeker ve yumurtayı mikserin önce en düşük sonra en yüksek ayarında kabarıncaya kadar iyice çırpın. Bu karışıma sıvı yağ, yoğurt ve unla karıştırılmış kabartma tozu ve vanilin ilave edip çırpmaya devam edin.
Kuru üzümleri unlayın ve çırpmanın sonuna doğru hamura ilave edip, biraz karıştırın. İsteğe bağlı olarak portakal ve limon rendesi ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 150 derecede pişirin.
Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine pudra şekeri serpin.
|
Üzümlü Kek |
|
sevdiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Çankaya Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144587
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2019
550 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kuru üzüm
Portakal veya limon kabuğu rendesi (mümkünse ikisi birden)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
Üzüm hariç tüm malzemeleri ekleyip kek hamurunu hazırlayın.
Üzümleri dibe çökmemeleri için güzelce unlayıp kek hamuruna ilave edin ve kaşıkla hafifçe karıştırın.
Kek kalıbınızı yağlayıp hamuru kalıba dökün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra keki fırına verin.
Kabarana kadar kapağını açmayın.
Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edip eğer pişmişse fırından çıkarın.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.
|
Üzümlü Kek |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156344
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
246 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı file fındık
1 portakal rendesi
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yumurtaların sarısı ve beyazlarını ayırın, beyazı ayrı bir kapta yüksek devirde blendır ile köpürene kadar çırpın. Sarısını yumurta ile çırpın ve içine süt, sıvı yağ ve portakal kabuğunu ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek bu karışıma ekyin. Son olarak una buladığınız kuru üzüm, file fındığın yarısı ve köpürmüş yumurta beyazını spatula yardımı ile kek harcına katıp karıştırın. Hafif hareketlerle karıştırın ki kekiniz süngerimsi kıvam alsın. Kek kalıbını yağlayıp az miktarda kek harcından dökün üzerine kalan file fındıklarından serpin. Tekrar harç ve tekrar fındık koyun. 200 derecelik fırında kekin içi pişene dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen kekinizi soğumaya bırakın, ardından dilimleyip servis edin.
|
Üzümlü Kek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163849
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2022
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane yumurta
1 su bardağı kazar toz şeker
1/2 su bardağı ile kuru üzüm
1/2 su bardağı dolusu yoğurt
1/2 su bardağı ayçiçeği yağı
2 su bardağı kadar silme un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Kek Kalıbını Yağlanması İçin:
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Sırasıyla; ayçiçeği yağı, yoğurdu, ve vanilya ekleyerek karıştırın.
Elenmiş unu ve kabartma tozunu bu karışıma ilave ederek, çırpma işlemine devam edin.
Kuru üzümleri kattıktan sonra tahta bir kaşık yardımıyla bu harcı hafif bir şekilde karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula ile düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik ısıtılmış fırında kekinizi 40 dakika kadar pişirin.
Pişen keki dinlendirdikten ve soğuduktan sonra kalıptan dikkatli bir şekilde çıkartın ve ılık olarak servis edin.
|
Kuru Üzümlü Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc160993
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2021
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
Yarımşar su bardağı toz şeker ve sıvı yağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er su bardağı süt ve irmik
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
1,5 su bardağı un
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvı yağ ve zeytinyağını ilave edip, tekrar çırpın. Süt ve irmiği
ekleyip, karıştırın. Kuru üzümü sıcak suda 10 dakika bekletin ve süzün. Hafif unladıktan sonra karışıma
katın. Kabartma tozu, vanilya ve un koyup, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış baton kek
kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
|
|