Tart için:
125 g tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Kreması için:
2 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
Yarım paket toz krem şanti
Üzeri için:
Üzüm
Tart hamuru için kullanacağınız unu bir kaba eleyin.
Yumurta ve tereyağını Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine alıp çırpmaya başlayın.
Üzerine pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
Elediğiniz unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Hamur toparlanınca merdane yardımıyla açın ve yağladığınız tart kalıbına alın.
Elinizle ya da bir bardak altıyla bastırıp kenarları biraz çıkacak şekilde tart kalıbına yerleştirin.
Tartın zeminine çatalla batırıp delikler açın.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da hamur renk değiştirip kızarana kadar pişirin.
Pişen tartınızı fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
Bu sırada tartınızın kremasını hazırlamak için Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp karıştırın.
Ocakta devamlı karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra Arçelik Ankastre Ocak’tan alıp soğuması için bekletin.
İyice soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi döküp Arçelik Resital Mikser ile iyice çırpın.
Soğuyan tartın içerisine kremanızı dökün.
Tartınızın üzerine tane tane kopardığınız üzümleri dizin.
Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde yaptığınız nefis kahve ile servis edebilirsiniz.
|