|
Üzümlü ve Keçi Boynuzlu Kek |
|
vişne çekirdeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117738
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2016
1,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
150 gram nişasta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 kase kuru üzüm
5 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu
50 gram margarin
Önce kuru üzümleri şişmeleri için bir miktar suda bekletiyoruz. Şeker ve yumurtaları şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz. İçine süt ve eritilmiş yağı ekleyip homojen bir kıvama gelene dek çırpmaya devam ediyoruz. Bu sıvı karışıma ilk olarak 1 bardak un eleyip, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra nişastayı ve kalan unu ekleyip iyice çırpıyoruz. Kek hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alınca içine keçiboynuzu tozunu ekleyip iyice karıştırıyoruz En son üzümlerin suyunu iyice süzüp kek hamura ekleyip bir kaç kere karıştırıyoruz. Güzelce yağladığımız 28 cm çapında kek kalıbına döküyoruz. 180 derecede yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
|
|