|
Üzümlü Zeytinyağlı Patlıcan Dolması |
|
Antigone
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2012
Mesajlar: 47 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc76455
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2012
1,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet küçük boy patlıcan
2 çorba kaşığı kuru üzüm
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı fıstık
Dereotu
Nane
2 adet soğan
Üzümleri 1 saat kadar suda bekletin. İnce ince kıydığınız soğanları zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Sonra içine pirinçleri alıp kavurmaya devam edin. Üzümleri süzün ve içine ekleyin. Fıstık ve kıyılmış dereotunu da üzerine ekleyip ocaktan alın. Patlıcanların içlerini oyun ve yıkayıp tuzlayın. Yapmış olduğunuz pirinçli üzümlü harcı içlerine paylaştırın. Tencereye dizin üzerine az miktarda su ekleyip kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına dizip ikram edin.
Fotoğraf "güvercin" tarafından gönderildi. 25.01.2015
|
|