|
Van Otlu Peynirli Grisini |
|
sultan sadık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2016
Mesajlar: 36 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc136544
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2018
746 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr buğday unu
Yarım paket Pakmaya Ekşi Mayalı Beyaz Ekmek Harcı
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
150 ml ılık su
100 gr Van otlu peynir
1 dal taze kekik
Bir karıştırma kabına unu eleyin. Üzerine Pakmaya Ekşi Mayalı Beyaz Ekmek Harcı paketinin yarısını ve tuzu döküp kaşıkla iyice karıştırın. Zeytinyağını ve ölçülü suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. El ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
Hamurun üzerini örterek ılık bir yerde, yarım saat bekletin.
Hamur mayalanınca rendelenmiş Van otlu peyniri ve yapraklara ayrılmış taze kekikleri ekleyip bir kez daha yoğurun.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın, un serpilmiş tezgahın üzerinde uzun silindir şeklinde açın. Hamuru ikiye katlayıp uçlarından ters yöne doğru kıvırarak burgu oluşturun.
Burgu hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun üzerini tekrar örtüp bu şekilde 20 dakika kadar dinlendirin.
Hamur ikinci kez mayalanınca önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
|
|