|
|
Van Otlu Peynirli Murtuğa |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3966 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc186242
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2025
17 defa indirildi / yazdırıldı
|
¼ su bardağı Nuh’un Ankara Makarnası İrmik
½ su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
150 gram Van otlu peyniri
1 tutam maydanoz
Tarifimize ¼ bardak irmiği ½ su bardağı unumuza ekleyerek başlıyoruz.
3 çorba kaşığı tereyağını tavamıza alıyoruz.
Tavamızın altını yakıyoruz.
Tereyağımızı eritiyoruz.
Tereyağımız eridi.
İrmik ve unumuzu tavamıza ekliyoruz ve sürekli karıştırarak 10 dakika kadar kavuruyoruz.
3 adet yumurtamızı bir kaseye kırıyoruz.
100 gram Van otlu peynirimizi küp küp doğruyoruz.
Peynirimizi kasemize ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Karışımımızı tavamıza ekliyoruz ve 3-4 dakika kadar karıştırıp pişiriyoruz.
Murtuğamız hazır.
50 gram Van otlu peynirimizi ince ince dilimliyoruz.
Murtuğanın üzerine yerleştiriyoruz ve 180 derecelik fırınımıza sürüyoruz.
Yaklaşık 10 dakika kadar fırında bırakıyoruz.
Van otlu peynirimiz eridi, fırından çıkartıyoruz.
Üzerine 1 tutam maydanoz ekleyerek Van otlu peynirli murtuğamızı servis ediyoruz.

|
|