80 gram pirinç
450 gram süt
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 çay kaşığı vanilya özütü
Yarım çay kaşığı tarçın
Sos için:
200 gram frambuaz, vişne ya da karadut
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Pirinç, süt, Hindistan cevizi şekeri, vanilya ve tarçını küçük bir tencereye alın.
Orta ateşte kaynayana kadar sürekli tahta kaşıkla karıştırın.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp kaselere pay edin. Sos için tüm sos malzemesini küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sosu tatlıların üzerlerine pay edip soğuk olarak servis yapın.
|