100 gr. şeker
8 adet karanfil
100 ml. vişne suyu
500 ml. elma suyu
500 gr. kuru kayısı
1 paket şekerli vanilin
Toz şekeri geniş bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak karamelize edin.
Karanfiller, vişne ve elma suyunu yavaşça ekleyin ve sürekli kanştırm. Karamel eriyip şerbet kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kum kayısılan ılık suda yıkayın. Kayısılar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Kayısılan delikli kepçeyle tencereden alıp bir kaba koyun.
Şekerli vanilini sıcak karamele ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırın.
Karameli bir taşım ısıtın. Kum kayısılann üzerine hazırladığınız sosu dökün ve soğumaya bırakın.
Kum kayısılan sos ile beraber mus ya da bademli puding ile de servis yapabilirsiniz.
Not: Bu tarifi kış mevsiminde elma ile de deneyebilirsiniz. Ancak seçeceğiniz elmaların sert ve ekşi olmasına dikkat etmelisiniz.
|