https://www.acunn.com
Vardabit İçin:
1 su bardağı tahin
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı limon suyu
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 adet bayat ekmek
Sos İçin:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuzu bir kaba alıp çırpın.
Kuru fasulyeleri karışıma ekleyin ve karıştırın.
Ekmeği küçük küçük doğrayın, yağsız tavada kızartın.
Servis tabağına ekmekleri alın, üzerine tahinli fasulyeli karışımı dökün.
Sos için zeytinyağını ısıtın, pul biberi ekleyin ve fasulyelerin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Vardabit paçasında kullanacağınız kuru fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin.
Tahinin kıvamını tutturabilmek için, tarifte sıcak su kullanın.
Ilık ve soğuk su tahinin kıvamının sert ve katı bir hal almasına neden olur.
Pide yerine bayat ekmek dilimleri de kullanabilirsiniz.
Vardabitin yağı ve yoğurdunu servis esnasında ekleyebilirsiniz. Böylece sulanmasını önleyebilirsiniz.
|