Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Vasilopita (Ürgüp Nevşehir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Vasilopita (Ürgüp Nevşehir)

problem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.06.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc117839
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2016
2,360 defa indirildi / yazdırıldı




Begüm Serap Akdemir

2,5 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr tereyağı (eritilmiş)
1 bardak süt
1 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
3 adet yumurta
Üstü için:
½ bardak dövülmüş fındık ya da antepfıstığı
1 tatlı kaşığı toz şeker

Un ve kabartma tozunu çukur bir kapta karıştırdıktan sonra içine tereyağı ve sütü ilave edip karıştırıyoruz. Şeker, brendi vanilya ve limon suyunu katıp güzelce karıştırıyoruz. Sert bir hamur elde edeceğiz. Brendi kullanmak istemeyenler onun yerine de limon suyu katabilir. Yumurtaları sırayla tek tek ekleyerek hamuru karıştırmaya devam ediyoruz ve biraz yumuşatıyoruz. Önceden yağlanmış 25 santim çapında yuvarlak bir fırın kabına koyuyoruz, ben küçük boy yuvarlak borcamda pişirdim tam geldi. Şimdi keki fırına vermeye hazırız. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Bu arada üstü için fındık ya da fıstık ve şekeri havanda döverek hazırlıyoruz. Kek 25 dakika piştikten sonra bu karışımı üstüne döküp bir 20 dakika da pişiriyoruz. Rengi döndüğünde kekimiz hazır demektir. Soğuduktan sonra dilediğimiz gibi kesip servis yapıyoruz.







Vasilopita (Ürgüp Nevşehir) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(1 adet Vasilopita (Ürgüp Nevşehir) 12,154 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort