Pınar Milföy
200 Ml Krema
1 Yumurta
1/2 Bağ Ispanak
1 Kapya Biber
50 G Tane Mısır
1 Adet Mor Soğan
Tuz
Karabiber
3 adet milföy hamurunu birbirine birleştirip merdane ile açın.
Kalıbınıza yerleştirin ve fazla kenarları kesin.
Çatal yardımıyla hamurun üzerine delikler açın.
Üzerine yağlı kağıt ve ağırlık koyarak 180 derece fırında 7 dakika pişirin.
Derin bir kapta, ıspanak, kapya biber, mor soğan ve mısırı karıştırın.
Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çukur bir kasede karıştırın.
Sebzelerle birleştirin.
Tart kalıbına yerleştirin.
Üzerine milföyden şeritler kesip yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 10 dakika daha pişirin.
|