Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Vekilharç (Milas Muğla)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Vekilharç (Milas Muğla)

ilksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2018
Mesajlar: 51
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc131317
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2018
2,519 defa indirildi / yazdırıldı




Muğla Valiliği

Hamuru için:
750 gr. un
Su
Tuz
Tercihe göre 1 adet yumurta
İç harcı için:
500 gr. kıyma
Tercihe göre 1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Üstü için:
300-350 gr. süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber

İç harcı için ocağa alınan bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Soğan, tercih ediliyorsa, yemeklik doğranır yağda kavrulur sonra kıyma eklenir. Kıyma da kavrulduktan sonra içine incecik kıyılmış maydanoz katılır, tuz ve karabiber atılır, karıştırılır ve ocak kapatılır. İç harç soğurken bir tarafta da un, su ve tuz ile çok sert olmayacak şekilde hamur yoğrulur.
Hamurdan bezeler yapılır, bezelerden de nişastayla incecik yufkalar açılır. Yufkalardan her biri yağlanır ve ortadan ikiye katlanır. Katlanan yufkalar, uzun tarafına soğumuş olan iç harçtan konduktan sonra rulo biçiminde sarılır, 2 cm. aralıklarla kesilir ve tabanı yağlanan büyük bir tepsiye dizilir. Yufkaların tamamı bitince tepsi fırına verilir, üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca, soğumaya bırakılır.
Vekilharca, sıcak et suyu ya da tavuk suyu dökülür, üzeri kapatılır. Servise hazırlamak için suyu çekmesi ve kabarması beklenir. Servis edilirken, üzerine suyla seyreltilmiş sarımsaklı süzme yoğurt eklenir, tereyağı gezdirilir ve karabiber serpilir.

Not: Vekilharç, Milas tarafına özgü, düğünlerde ve mevlitlerde yapılan bir hamur yemeğidir. Gelenek açısından özel gün yemeği olarak düğünlerdeki yerini günümüzde kaybetmiş olsa da evlerde hala bilinir ve yapılır.







Vekilharç (Milas Muğla) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(1 adet Vekilharç (Milas Muğla) 12,842 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort