|
Vişne Kompostosu |
 |
neyzen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8161
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
3,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram vişne
3 su bardağı su
25 adet kesmeşeker
Üç bardak su ile şeker kaynatılır. Temizlenmiş, yıkanmış vişneler, kaynar, şekerli suya atılır. Piştikten sonra ateşten alınır. Üzerindeki köpükler bir mendil kâğıdına yapıştırılarak alınır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.07.2023
|
Vişne Kompostosu |
 |
amator
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc6082
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2006
3,482 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg vişne
2,5 litre su
2 veya 2,5 su bardağı toz şeker
Vişnelerin saplarını kopartıp yıkayın. Suyunu koyup bir taşım
kaynatın.Sekerini ve limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Soğutup kaselere alın. Bir parça buz ile servis yapın.
|
Vişne Kompostosu |
 |
paspartu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc3335
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
3,468 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak şeker
5 bardak su
1/2 kg vişne
Suyla şekeri yüksek ateşte iyic kaynatın. Su fokurdamaya başlayınca vişneleri katın, kısık ateşte 15 dakika demlendirin.
Soğutup servis yapın.
Not: Vişnelerin dağılmaması için çekirdekleriyle birlikte pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.07.2023
|
Vişne Kompostosu |
 |
Asegul
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc209
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2005
4,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. vişne
750 gr. şeker
10 bardak su
Vişneleri saplarından ayıklayın. 10 bardak suyu bir tencerede kaynatın, bir yandan da şekerini katıp karıştırarak eritin. Vişneleri katın 20 - 25 dakika daha kaynattıktan sonra ocktan alın. Önce açıkta daha sonra buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
ML® Karışık Kış Kompostosu (görsel)
Fotoğraf "altın maske" tarafından gönderildi. 09.09.2020
|
Vişne Kompostosu |
 |
naz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc54
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2005
4,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sapları çıkartılmış 650 gr. olgun vişneyi 2 ayrı yerinden iğneleyerek tencereye koyunuz. 1 kilo su ve 1,5 kilo şeker ile birlikte orta ateşte pişiriniz. Birkaç taşım sonra vişneleri alıp, çekirdeklerini çıkarınız tekrar şuruba katarak soğuduktan sonra servis yapınız.
ML® Vişne Kompostosu için tıklayın
Fotoğraf "hararet" tarafından gönderildi. 07.07.2020
|
|