|
|
VİŞNE SOSLU KAKAOLU PUDİNG |
|
toz parmak
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc58686
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2010
4,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kakaolu puding için;
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı ılık su
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 litre süt
50 gr bitkisel margarin
Üzeri için;
1 su bardağı dondurulmuş vişne
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 Kakaoyu orta boy çelik bir tencereye koyup üzerine ılık suyu ekleyerek tel çırpıcı yardımıyla iyice ezin.
2 Yumurta ve toz şekeri ilave edip tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Vanilya, nişasta ve unu da katıp sütü azar azar tencereye aktarırken tel çırpıcıyla çırpmaya devam edin.
3 Pudingi kısık ateşte, tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
4 Kaynamaya başlayınca margarini ekleyip 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Henüz sıcak haldeyken mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika kadar çırpın.
5 Diğer taraftan, 20-22 santim çapındaki derin bir kasenin içini suyla çalkalayın. Ya da kasenin içini temiz bir naylonla kaplayın.
6 Kakaolu pudingi kaseye aktarıp soğumasını bekleyin ve buzdolabında en az 4-5 saat bekletin. Pudingi kalıbı sallayarak servis tabağına ters çevirin.
7 Üzeri için; vişne ve pudra şekerini mutfak robotunda çekip püre haline getirin. Pudingi bu vişneli sosla süsledikten sonra dilimleyerek servise sunun.
|
|
VİŞNE SOSLU KAKAOLU PUDİNG Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|