125 Gr Sana Hamurişi
2 Parça damla sakızı
1 Kase Vişne Tanesi
1 Çorba Kaşığı Tepeleme Nişasta
1 Su Bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Su Bardağı un
1 Su Bardağı vişne suyu
5 Su Bardağı süt
1 Su Bardağı toz şeker
Bir tencereye margarini ya da tereyağını alıp eritiyoruz ve üzerine unu döküyoruz.Sürekli çırpma teliyle karıştırarak 3-4 dk kavuruyoruz.Tencereyi ocak üzerinden alıp,yavaş yavaş karıştırarak ılımasını sağlıyoruz.Sütü,toz şekeri ve ölçü olarak verilen toz şekerinden bir yemek kaşığı ayırıp damla sakızıyla birlikte döverek içine ilave ediyoruz.Ocağımızı yakıp,sürekli karıştırıyoruz.Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dk daha pişiriyoruz.Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Sosumuzu Hazırlamak İçin:Küçük bir tencereye vişne suyunu,vişne tanelerini,toz şekeri,nişastayı ilave edip,çırpma teliyle karıştırıp pişiriyoruz.Ilık hale gelmiş olan tavuk göğsümüzü mikserin en yüksek devirinde 4-5 dk çırpıyoruz ve servis tabağımıza döküyoruz.Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp,4-5 saat bekletip,üzerine hazırlamış olduğumuz soğuk sosu döküp servis yapıyoruz.
|