1 adet çubuk vanilya
 
300 ml. süt
 
80 gr. şeker
 
60 gr. pirinç
 
300 ml. vanilyalı dondurma
 
100 ml. nar şurubu
 
25 gr. vanilyalı puding tozu
 
750 ml. vişne kompostosu
 
 
Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye kesip, özünü kazıyın. Sütü 50 gr. şeker, çubuk vanilya ve özü ile kaynatın. Pirinci ekleyin, orta ateşte kanştırarak ve pirinçler yumuşayıncaya kadar 40 dakika pişirin.
 
Karışımı başka bir kaba alın ve soğuduktan sonra çubuk vanilyayı çıkartın.
 
24 cm. çapındaki kelepçeli kalıba fırın kağıdı serin. Mikserin hamur karıştırma ucu ile sütlacı dondurmayla karıştmp kalıba boşaltın ve üstü kapalı olarak 5 saat buzlukta bekletin.
 
Nar şurubunu ve vanilyalı puding tozunu karıştırın.
 
Suyuyla beraber vişne kompostosunu kalan şekerle aynatın. Nar şurubu karı-şımını ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Dondurmayı kalıptan çıkarın. Pasta gibi dilimlere kesin. Limonlu melisa ile süsleyip, sosla servis yapın.
 
 
Not: Vişne sosunu önceden hazırlanabilirsiniz. Servis zamanı bir taşım kaynatarak sıcak olarak ya da isterseniz soğuk olarak sunabilirsiniz. Ancak kıvamının daha iyi tutması için dondurmayı 1 gece buzlukta bek-letmelisiniz.
 
 
 
  
 |