|
|
Vişne Suyu (Elazığ) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116396
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2016
2,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg vişne
2 litre su
2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)
Yarım limonun suyu
1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparınız. Vişneleri geniş, derin bir tencereye alınız ve suyunu ekleyiniz. 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakınız. (tencerenin kapağı taşmaması için açık olmalı) vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyiniz. Kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürünüz. Şurubun rengini bulandırmasın diye taneleri şuruba katmayınız.
|
|
Vişne Suyu (Elazığ) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|