310 gram bitter çikolata
165 gram un
5 tane yumurta
Bir tutam tuz
220 gram tereyağı
250 gram toz şeker
1 su bardağı vişne
1 su bardağı ceviz içi
Sos tavasına oda sıcaklığındaki tereyağını alın ve eritmeye başlayın. Ardından çikolatayı da içerisine aktarıp eritin. Başka bir kapta yumurtalar ile beraber toz şekeri çırpın. Daha sonra unu ve tuzu ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Karıştırırken bir tarafından da çikolatalı karışımı içerisine ekleyin. Sonrasında orta büyüklükte kıydığınız cevizleri ve çekirdeksiz vişneleri içerisine katın ve iyice harmanlayın. Daha sonra yağlı kağıt serili bir cam tepsiye karışımı aktarın. 180 derecelik fırında alt-üst fırın ayarını yaparak, 25 dakika pişirin.
|