https://www.cumhuriyet.com.tr
3 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı limon suyu
100 gr tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilin
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
Vişneleri şeker, nişasta ve limon suyu ile karıştırın.
Fırın kabına aktarın.
Un, kabartma tozu, tuz ve vanilini karıştırın.
Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru vişnelerin üzerine eşit şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Ilındıktan sonra üzerine vanilyalı dondurma veya krem şanti ekleyerek servis edin.

|