| 
 
 
 | 
Vişneli Dil Peynirli Dondurmalı İrmik Helvası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184018 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2025 
105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Zeki Kara
 
 
1 su bardağı irmik
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
 
1 tatlı kaşığı rendelenmiş dil peynir
 
1 çorba kaşığı dondurulmuş vişne
 
1 top kaymaklı dondurma
 
1 dal nane
 
Şerbeti için:
 
1 su bardağı su
 
1 çay bardağı tozşeker
 
1-2 diş karanfil
 
1-2 damla limon suyu
 
 
Şerbeti hazırlamak için, suyu ve tozşekeri bir tencereye alın.
 
Karanfilleri de ekleyip ocağa oturtun.
 
Kaynayınca limon suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
 
Sıvıyağı bir tencereye alıp fıstıkları rengi dönene kadar kavurun.
 
Üzerine irmiği ilave edin ve sürekli karıştırarak 15 dakika kavurun.
 
Hazırladığınız şerbet soğuduktan sonra azar azar tencereye ekleyin ve bir yandan da topaklanmaması için sürekli karıştırın.
 
5 dakika sonra ocaktan alın.
 
Sıcakken dil peynirini ve vişneleri ilave edin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.
 
Helvayı servis tabağının ortasına yuvarlak bir kalıp yardımı ile yerleştirin.
 
Dondurmayı üzerine yerleştirin. Nane yaprakları ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |