|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67590
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011
2,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 dilim tost ekmeği
1 su bardağı toz şeker
1 litre vişne suyu
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı vişne
Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını kesip alın. Daha sonra ekmeklerin her birini 4 parçaya bölün. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar tutun. Vişne suyunu toz şekerle birlikte kaynatın. Nişastayı az suyla açın ve kaynayan vişne suyuna ekleyin. Karıştırarak tekrar kaynatın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine boşaltın. Soğuduktan sonra vişneyle süsleyin.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc70756
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Dondurulmuş Vişne
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1.5 Paket Tuzsuz Etimek
½ Paket Krem Şanti
½ Su Bardağı Süt
1 Adet Muz
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım. Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım. Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim. Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim. Diğer etimekleri üzerine dizelim. Tekrar vişne şerbetinden dökelim. Şerbetini emene dek bekletelim.Krem şanti ile sütü karıştıralım. Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim. İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim. Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74708
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. vişne
1 kg. tozşeker
2 su bardağı su
10-12 dilim tost ekmeği ya da normal ekmek
Tereyağı
Üzeri için:
Kaymak
Vişneleri yıkadıktan sonra, çekirdeklerini çıkaralım. 2 su bardağı su ve tozşeker ile birlikte 15 dakika kadar kaynatalım. Vişneler birazcık kıvama gelmelidir.
Ekmekleri kızartıp, kenarlarını incecik keselim.
Kızarttığımız ekmeklerin bir tarafını yağlayıp, genişçe bir tepsiye yağlı kısımlar üste gelecek şekilde dizelim.
Daha önceden hazırladığımız vişnelerin, önce suyunu, sonra tanelerini tepsiye eşit şekilde dökelim.
Tepsiyi ağır ateşte sağa sola sallayarak, 5 dakika kaynatıp, ateşten alalım.
Soğuduktan sonra, üzerine kaymak koyarak, servis yapalım.
Not: Bu tatlı için evdeki bayat ekmekleri de kullanabilirsiniz. Ekmek yerine etimek kullanabiliriz. Servis yaparken tabağa krem şantiyi yayıp, tatlıları üstüne yerleştirerek de servis yapabiliriz. Süs için, tatlının üzerine yuvarlak 1 dilim muz, üzerine 1 çay kaşığı krem şanti ve en üste de 1 adet vişne koyabilirsiniz.
|
Vişneli Ekmektatlısı |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75491
Gönderme Tarihi: 04.May.2012
2,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
5 dilim tost ekmeği
100gr. tereyağı
350 gr. vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
250 ml. su (1 su bardağı)
350 gr. tozşeker
Fırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın. Tost ekmeği dilimlerinin kenarlarını düzgünce keserek ayırın. Ekmekleri alabilecek büyüklükte bir tepsinin içini yağlayarak tepsiye dizin. Sıcak fırına sürerek kızartın.
Vişneleri, suyu ve şekeri birlikte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, karıştırarak yaklaşık 7-8 dakika kaynatmayı sürdürün.
Tenceredeki vişneleri suyuyla birlikte alarak bir kepçe ile tepsideki ekmeklerin üzerlerine gezdirin. Tepsiyi ateşe oturtarak 5 dakika kısık ateşte pişirin. Ekmeklerin dibini tutmaması için tepsiyi ara sıra sallayın.
Bu süre sonunda tepsiyi ateşten alarak soğumaya bırakın. Ekmekleri, kırmamaya özen göstererek geniş bir spatula ile tabaklara aktarıp, üzerine tepsideki şurubundan gezdirerek servis yapın.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
gevrek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2012
Mesajlar: 61 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78964
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2012
1,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 dilim tost ekmeği
1 kilo vişne
2 su bardağı şeker
2 kabuk tarçın
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
Ekmeklerin kabuklarını alıp üzerine tereyağı sürüp fırında kızartın.
Vişneleri bir tavaya alıp üzerine şeker ve kabuk tarcını 1 su bardağı da su ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Kızaran ekmekleri servis tabağına 6 adet dizin ve üzerine vişne karışımından taneleriyle birlikte dökün. Üzerine de tekrar ekmekler ve kalan vişneleri de güzelce döküp soğumaya bırakın.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc90230
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013
2,041 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
2 dilim bayat ekmek
1,5 su bardağı su
300 g şeker
250 g vişne
Bayat ekmekler 150 derece fırında iyice kızartılır. Bir tencerede toz şeker ve su kaynatıldıktan sonra içine vişneler eklenir. Kaynama kıvamına geldikten sonra sıcak halde ekmeklerin üzerine dökülüp kısık ateşte şerbet kıvamına gelinceye kadar bir süre kaynatılır. Soğumuş olan ekmek tatlısı kaymak veya krema ile servis edilir.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
zorbey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91342
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2013
1,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 dilim tost ekmeği
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kilo vişne
1 su bardağı şeker
2 kabuk tarçın
1 paket vanilya
Ekmeklerin kenarlarını kesin, dilimlerin üzerine tereyağı sürün, fırında kızartın. Vişnenin çekirdeklerini çıkarın, üzerine şeker, kabuk tarçın, bir çay bardağı su ekleyip 10 dakika kadar kaynatın, vanilyayı koyun. Altı dilimi servis tabağına dizin, üzerine vişne karışımının yarısını taneleriyle birlikte dökün. Üzerine dilimleri dizin, vişneli karışımın kalanını gezdirin. Soğuyunca servis edin.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
mutfak güzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc91708
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2013
2,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. vişne
1 paket vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı su
Tost ekmeklerinin kabuklarını alın, tereyağı sürerek 180 derece fırında kızartın. Vişne, toz şeker, tarçın, vanilya ve suyu 10 dakika pişirin, içinden tarçını alın. Ekmeklerin yarısını tek sıra olacak şekilde hafif aralıklı bir kaba yerleştirin. Üzerine sıcak sosun yarısını gezdirip kalan ekmekleri yerleştirin. Kalan sosu döküp vişneleri serpiştirin.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
gülbin tuna
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94326
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013
2,230 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg vişne
1 çay fincanı toz şeker
2 çay fincanı su
2 çay fincanı vişne suyu
1 paket kızarmış ekmek
100 gr kaymak
Vişneleri ayıklayıp yıkayalım, çekirdeklerini çıkaralım. Orta boy bir tencereye alalım. Üzerine 1 çay fincanı vişne suyunu, 1 çay fincanı şekeri,1 çay fincanı suyu ilave edip pişmeye bırakalım. Vişneler yumuşayınca ocaktan alalım.
Borcama kızarmış ekmekleri dizelim,1 çay fincanı vişne suyu ile ıslatalım. Üzerine pişirdiğimiz vişne tanelerini yayalım, soğumaya, bırakalım. Soğuyunca buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletelim.
Soğuyan vişneli ekmek tatlımızı servis tabağına alalım üzerine kaymak koyarak servis edebilirsiniz.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
kalbur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2015
Mesajlar: 40 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc105114
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2015
1,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim ekmek
300 gr. vişne
200 gr. tuzsuz lor peyniri
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Ekmekleri kızartıp ufalayın. Yumurta, toz şeker ve sıvı yağı çırpın, limon kabuğu rendesi ve sütü ilave edip karıştırın. En son ufalanmış ekmeği ve vişneleri ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın kabına döküp 200 derecede pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
abbas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc106903
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2015
1,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram donmuş vişne
1 paket tuzsuz etimek ya da bayat ekmek
2 adet yumurta
10 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 litre süt
Üzeri için:
Toz Antep fıstığı
Hindistancevizi
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı şeker ve yarım limon suyu
Cam tepsiye ekmekleri dizin. Küçük bir kabın içine 1 su bardağı suyu, vişneleri, iki çorba kaşığı şekeri ve yarım limon suyunu karıştırıp ekmekleri ıslatın. Tencerede vişneleri, şekeri, yumurtayı, unu ve sütü kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve süsleyip soğumaya bırakın.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108657
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
3,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
10 dilim tost ekmeği (bayatlamış)
2 kaşık tereyağı
1 komposto kasesi vişne
1 su bardağı şeker
1 su bardağı vişne suyu
Süslemek için fındık fıstık
Ekmeklerin kenarlarım bıçakla kesin ve üzerine yağ sürün. Fırında kızartın ve bir tepsiye dizin. Vişneleri; 1 su bardağı su ve şekerle ateşte, 1 taşım kaynatın. Ekmeklerin üzerine gezdirin. Tepsiyi ateşe koyun ve kısık ateşte çevire çevire 10 dakika pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Fıstık ve kaymakla süsledikten sonra, servis yapın.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
yemek aşkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc120572
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2016
1,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnsan ve Ekmek
Bursa Büyükşehir Belediyesi
½ kg vişne veya 1 kg dondurulmuş vişne
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1.5 paket tuzsuz etimek
½ paket krem şanti
½ su bardağı süt
1 adet muz
Süslemek için:
Antepfıstığı
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım. Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım.
Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim. Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim. Diğer etimekleri üzerine dizelim.
Tekrar vişne şerbetinden dökelim. Şerbetini emene dek bekletelim.
Krem şanti ile sütü karıştıralım. Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim. İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim. Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
Mavi Ay
Italiano Admin
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc123583
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2017
740 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bayat ekmekten 2 cm. kalınlığında dilimler kesilir. Kabuklar düzgünce kesilerek çıkarılır. Daha sonra dilimler ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır. fırın tepsisine dizilir. Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. 1 kg. toz şeker, 5 su bardağı su, bir tencerede kaynatılıp şurup yapılır. Çekirdekleri çıkarılmış 1 kg. vişne, şuruba katılır. 1-2 taşım kaynatılır. Vişne taneleri bir tabağa alınır. Ateşten alınan vişne şurubu, soğumadan, kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine kepçe ile gezdirilir. Sonra tepsi ağır ateşte tutularak, içindeki şurup, koyulaşana kadar kaynatılır. Ara sıra tepsi hafifçe sallanarak, ekmeklerin dibe yapışmaması ve şurubu iyice içmesi sağlanır. Şurup koyulaşınca, tepsi ateşten alınıp soğutulur. Ekmek dilimleri tabaklara yerleştirilir. Üzerine krema veya kaymak koyulur. Bunun üzerine de vişne taneleri yerleştirilir.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
hatır
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc134507
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2018
640 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 dilim tost ekmeği
5 çorba kaşığı margarin
750 gr. vişne
4 bardak toz şeker
Vanilyalı dondurma
Tost ekmelerinin kenarlarını ince bir şekilde kesiyoruz.
Tepsiye koyup fırında pişiriyoruz.
Diğer yandan vişnelerin çekirdeklerini çıkartıyoruz.
Vişneleri bir bardak su ekleyerek 5 dakika ocakta kaynatıp ateşten alıyoruz.
Vişne şerbetin ekmeklerin üzerine döküyoruz.
Fırını 170 derce ısıtıp tostları fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra margirini sürüp donurma ve vişnelerle süslüyoruz.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162616
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2022
303 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 dilim bayat tost ekmeği
1 kase dondurulmuş vişne
1 su bardağı vişne suyu
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı tozşeker
2,5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
Fındık büyüklüğünde margarin
Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesip ayırın ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın. Servis tabağına dizin. Üzerlerine vişne suyunu gezdirip, iyice çekmesini bekleyin. Diğer taraftan kremayı hazırlayın. Bunun için süte toz şeker, un, yumurta, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. İyice çırpın ve ocağa oturtun. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kremayı ocaktan alırken, margarini ekleyin. 4 dilim ekmeğin üzerine kremadan sürün. Vişne taneleri koyup, kalan dilimleri üzerine kapatın. En üste de krema sürüp, tekrar vişne taneleri dizin. Soğuyunca servis yapın.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164329
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2023
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
4 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1,5 çay bardağı çekirdeksiz vişne
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
Vişne
Tost ekmeklerinin kabuklu kısımlarını bıçak ile keserek çıkartın. Küçük küpler şeklinde dilimleyip fırın tepsisine sıralayın ve 160°C'ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Fırından alıp soğutun.
Toz şeker, su ve vişneleri bir tencereye alın, karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğutun, ekmekleri ilave edip vişne suyunu tamamen çekinceye kadar bekletin.
Tavukgöğsünü süt ile karıştırarak pişirin, kaynamaya başladığında 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın. Servisten önce tavukgöğsünü buzdolabından çıkartıp mikser ile 2-3 dakika çırpın.
Kaselere eşit miktarda vişneli ekmek küpleri ve vişne taneleri sıralayın, üzerine tavukgögsü yayın. Tekrar vişneli ekmek küpleri ve vişne taneleri sıralayıp üzerine tavukgöğsü yayın. Vişne ile süsleyerek servis yapın.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172682
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
200 g tereyağı veya sadeyağ
10 dilim kuru ekmek
1 kg vişne, çekirdekleri çıkarılmış
300 ml su
400 g şeker
Yağı tavada kızdırın. Ekmekler pembeleşinceye kadar kızartıp süzgece çıkartın ve tepsiye dizin.
Vişneleri suyla bir taşım kaynatın ve şeker ilave ederek karıştırın.
Çok hafif ateşte 10 dakika kapağını kapamadan kaynatın.
Tepsideki ekmeklerin üzerine vişne taneleriyle beraber vişne şurubunu dökün.
Soğuyunca kaymakla beraber veya sade olarak servis edin.
Not: Eskiden vişneli ekmek tatlısına vişneli tirit denirdi. Çünkü tirit tekniği ile yapılır. Vişne tiridi için içi tok bir ekmek cinsi tercih edilmelidir. Daha hafif bir tatlı için ekmekleri hafif yağlayarak fırında arkalı önlü kızartabilirsiniz.
|
|