|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
ismail abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2011
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65517
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
2,875 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
Yarım kg. vişne veya 1 paket dondurulmuş vişne
3 su bardağı fruktoz meyve şekeri
3 su bardağı su
1,5 paket Etimek
Yarım paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
1 adet muz
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım. 3 su bardağı şekere, 3 su bardağı su ilave edip kaynatalım. Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim. Tepsiye bir kat halinde dizmiş olduğumuz etimeklerin üzerine, hazırladığımız sıcak şerbeti, vişne taneleriyle birlikte dökelim. Diğer etimekleri üzerine dizelim. Tekrar vişne şerbetinden dökelim. Şerbetini emene dek bekletelim. Krem şanti ile sütü karıştıralım. Koyulaştırdığınız krem şanti ile vişneli ekmek tatlısını süsleyelim. İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpelim.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64962
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
2,497 defa indirildi / yazdırıldı
|
Etimek (1 paket)
Şurubu için:
Vişne (200 gram donuk)
Su (2 bardak)
Toz şeker (2 bardak)
Servisi için:
Toz şanti (1 paket)
Süt (1 bardak)
200 gram donuk vişneyi, 2 bardak şekeri ve 2 bardak suyu bir tancerenin içine alarak ocağın üzerine alın ve kaynamaya bırakın. 1 paket etimeği bir fırın tepsisinin içine dizin.
Bir kabın içine 1 paket toz şantiyi koyun üzerine 1 bardak sütü ilave edin ve mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika çırpın. Krema kıvamına gelen karışımı şanti torbasına alın.
Kaynayan vişneli karışımı ocaktan indirin ve tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine yavaş yavaş dökün ve üzerini bir kağıt yardımıyla kapatın. 30 dakika soğumasını bekleyin.
Bir servis tabağına hazırladığınız etimeklerden bir tane koyun ve üzerine krem şanti sıkın. Üzerine bir kat daha etimek koyarak yine krem şanti sıkın dilerseniz üzerine vişne parçaları ekleyin ve tatlınızı servise hazır hale getirin.
|
VİŞNELİ EKMEK |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc63079
Gönderme Tarihi: 10.May.2011
2,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ekmek
Ayıklanmış vişne
1 ölçü vişne suyu
2 ölçü şeker
1 limon
Ekmeği normal kalınlıkta, istediğiniz miktarda dilim dilim kesin. Her iki yanını da çok hafifçe kızartın. Kızaran dilimleri kenarlı bir tepsinin içine dizip bırakın. Ayıklanmış vişnelerin suyunu sıkın. Tencereye bir ölçü vişne suyu, 2 ölçü şeker koyun. (Her ikisine de ölçü olarak aynı kap kullanılmalıdır.) Orta harlı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırıp sonra kendi kendine kaynamaya bırakın. Koyulaşıp kıvamına gelince içine 1 limonun suyunu katın. Bir taşım daha kaynatın, ateşten indirin. Tepsideki kızarmış soğuk ekmek dilimlerinin üstüne sıcak sıcak bolca dökün. Tanelerini de ekmek dilimlerinin üstüne koyun. (Şurup dilimlerin üstüne çıkmamalıdır.) Sonra tepsiyi çok hafif ateşin üstüne oturtun. Dilimler şurubu tamamen çekinceye kadar ateşte bırakın. Tepside hiç şurup kalmayınca ateşten indirin. İyice soğuduktan sonra tabaklara koyun. Üstünü kaymakla süsleyip sofraya getirebilirsiniz.
Not: Bunu vişne reçeli İle yapmak isterseniz; reçele, suluca şurup kıvamına gelinceye kadar su katın. Karıştırarak iyice ezdikten sonra ateşte 2-3 taşım kaynatıp dilimlerin üstüne dökün.
|
VİŞNELİ EKMEK TATLISI |
|
has hoşaf
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57223
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2010
2,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
Francalaları, dilim dilim kesmeli ve bir tepsiye yerleştirmelidir. Vişneleri ayıklayıp su ile kaynattıktan ve iyi tat verecek kadar şekerini de ilâve ettikten sonra, ekmek dilimlerinin üzerlerine, sıcak sıcak bolca dökerek şerbeti çektirmeli ve taneleri de serpmelidir. Sonra, tepsiyi bir tabakla örtüp, hafif ateşe bırakmalı. Ekmekler ısınıp, ve şerbeti tamamiyle içtikten sonra, indirmelidir.
Not: Meraklılar ise, vişne kokusunun muhafazası için, ayrıca çiğ vişneleri ezip, usaresini (suyunu) süzgeçten geçirirler ve vişne tiridinin üzerine dökerler. Daha keyifliler de kaymaklarla süsleyerek yerler.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57130
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010
3,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
10 dilim ekmek
2 su bardağı tereyağı
1 kg. vişne
1.5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Ekmekleri ızgarada az bir şey sarartıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartınız. Kızaran ekmekleri süzgeçle yağdan çıkarıp, fazla yağını süzdürünüz. Ekmekleri bir tepsiye diziniz. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, su ile bir taşım kaynatıp, şekerini ilave ediniz. Karıştırarak çok hafif ateşde on dakika kaynatınız. Suyundan bir parça ayırarak geri kalanını ekmeklerin üzerine dökünüz. Ekmeklerin üstüne, bir kat daha ekmek koyunuz. Kalan vişne suyunu bu yeni ekmeklerin üzerine dökünüz. Tepside çok hafif ateşte beş dakika kadar kaynatıp, ateşden indiriniz. Soğuyunca ikram ediniz.
Not: Kış aylarında aynı tatlı vişne reçeliyle yapılır. Reçel sulandırarak ekmeklerin üzerine dökülür. Ekmekleri ızgarada kızarttıkdan sonra yağda kızartmazsanız daha da hafif bir tatlı olur.
|
VİŞNELİ EKMEK TATLISI |
|
subutay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc55061
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
3,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
6 adet Tost ekmeği veya Ekmek dilimi
1.5 su bardağı Şeker
1 su bardağı Su
2 fincan Vişne suyu
2 fincan Vişne (dondurulmuş olabilir.)
Hazırlanışı:
Ekmekleri kızarttıktan sonra tepsiye diziyoruz. Şeker, su ve vişne suyunu beraber kaynatarak, şerbetini hazırlıyoruz. Kaynayınca şerbetin içine vişneleri atıyoruz. Son olarak şerbeti ekmeklerin üzerine döküp, kısık ateşte kaynatarak şerbeti çektiriyoruz. Daha sonra ekmekleri üst üste koyup, kesiyoruz. Üzerini vişne taneleriyle süsleyip, soğutarak, kaymak ile servis ediyoruz.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
fulya uzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27935
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2008
2,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler (4 kişilik):
8 dilim tost ekmeği
100 gr. tereyağı
750 gr. vişne
1 su bardağı su
750 gr. toz şeker
Yapılışı:
Önce fırınınızın ızgarasını yakın. Kenarları temizlenmiş tost ekmeklerinin alt ve üst taraflarına tereyağını kalınca sürün. Ekmekleri bir fırın tepsisine yerleştirip, fırın ızgarasının altına koyarak pembeleşene kadar kızartın. Vişneleri ve suyu orta boy bir tencereye koyup kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra, şekeri ekleyip 5 dk. daha karıştırarak kaynatın. Önce vişnelerin suyunu, sonra vişneleri kızarmış tost dilimlerinin üstüne dökün. Tepsiyi ateşin üstüne yerleştirip ağır ateşte, sağa sola sallayarak 5 dk. daha kaynatıp, ateşten alın. Tatlı soğuduktan sonra tost dilimlerini servis tabağına spatula ile yerleştirip, üstüne şerbetini ve vişne tanelerini dökün. Kaymakla birilikte servis edin.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
lavanta
Aşçı
Kayıt: 28.07.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Alaçatı-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc25707
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2008
2,652 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük ekmek
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı ayıklanmış vişne
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Ekmek ince dilimlenir. Üzerine yumuşak tereyağı sürülür. Dilimler fırın tepsisine sıralanır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altın rengi pişirilir. Bu arada su, vişne ve şeker bir taşım kaynatılır. Soğumuş ekmek dilimlerinin üzerine taneleri paylaştırarak vişneli su gezdirilir.
|
VİŞNELİ EKMEK TATLISI |
|
ERBAP
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2008
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25045
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008
3,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bayat ekmek
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 kg vişne
1/2 paket kremşanti
Hazlanışı
Ekmeğin kabuklarını incecik kesip çıkartınız. 1-1,5 cm genişliğinde dilimleyip, kenarlı bir tepsiye diziniz, orta hararetli fırında pembe renkte kızartınız.
Şekere 2 su bardağı su katıp kaynatınız, vişneyi yıkayıp çekirdeklerini çıkartınız, şuruba atıp iki taşım kaynatınız, tanelerini bir tabağa alarak şurubunu ekmeklerin üzerine dökünüz, tepsiyi ocağa koyup kapak örtünüz, hafif hararetli ısıda şurubun koyulaşmasını sağlayınız, şurup koyulaşınca ocaktan alıp soğutunuz, dilimleri servis tabağına yerleştiriniz. Kremşantiyi derin bir kaba koyunuz. Azar, azar süt ilave ederek mikserle 5 dakika çırpınız, kremşantiyi ekmeklerin üzerine sürünüz, kremşantinin üzerine vişneleri yerleştiriniz.
Fotoğraf "azade" tarafından gönderildi. 23.06.2019
|
VİŞNELİ EKMEK TATLISI |
|
semaver
Aşçı
Kayıt: 11.04.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc23145
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2008
2,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg. vişne
1,5 kg. şeker
1 litre su
1/2 limon
4 adet ekmek
sıvı yağ
Yapılışı:
Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını, bıçakla sıyırıp alın. Hafif ateşte az yağda kızartın. Tepsiye dizin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, 750 gr. şeker ve 1 litre su ile komposto gibi pişirin. Kalan şekeri ekmeklerin üzerine serpin. Soğumuş kompostoyu ekmekler emecek şekilde üzerine dökün. Tepsiyi kısık ateşte pişirin. Ekmekler suyunu çekip, hafif ağdalanma olunca ateşten alın.
|
VİŞNELİ EKMEK TATLISI |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc20244
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007
2,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 paket beyaz tost ekmeği
1 kg. vişne
1 kg. toz şeker
5 su bardağı su
1 küçük paket hazır krema
Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. Tost ekmeklerini 2 cm. kalınlığında dilimler haline getirdikten sonra bunları iki eşit parçaya ayırın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin. 150 derecede ısıtılmış fırında ekmeklerin iki yüzü de hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
Vişneleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın. Sonra su, toz şeker ve çekirdekleri temizlenmiş vişneleri bir tencerede kaynatın ve ateşten alın. Vişneleri ve suyunu tepsideki ekmeklerin üzerine dökün. Tepsiyi hafifçe sallayarak ekmeklerin şurubu iyice emmesini sağlayın. Şurup soğuduktan sonra ekmekleri vişne ve krema ile süsleyebilirsiniz.
|
VİŞNELİ EKMEK TATLISI |
|
AdıgüzelUğurla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17175
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007
2,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kişilik malzemeler
500 gr. toz şeker (2 su bard.)
200 ml. su (4/5 su bardağı)
500 gr. vişne (sapları kopartılmış)
1 adet fırın ekmeği
100 gr. tereyağı
Yapılışı
Şekeri su ile tencereye koyup, karıştırarak kaynatıp eritin. İçine vişneleri atın, taneler suyunu çekip şişinçeye kadar pişirin.
Ekmekleri keskin bir bıçak ile ay biçiminde kesin. Bir tepside tereyağını eritin. Yağ kızınca ekmekleri tepsiye yerleştirip, her iki yanım altın şansı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran ekmekleri yağdan, süzdürerek alıp, çukur bir tabağa dizin.
Sahandaki ekmeklerin üzerine kepçe ile vişne şurubu gezdirin. Sahanın kapağım kapatıp 10 dk. kısık ateşte kaynatın. Ekmekler suyunu çekince ateşten alıp ılık olarak servis yapın.
|
Vişneli ekmek tatlısı |
|
LüküsHayat
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16895
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007
2,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 dilim tost ekmeği,
500 gram vişne,
3 su bardağı tozşeker,
yarım limon,
1 su bardağı sıvı yağ (ekmekleri kızartmak İçin)
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin. Kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da hafifçe kızarttıktan sonra ısıya dayanıklı bir tepsiye dizin. Vişneleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye 3 su bardağı su ve 2 su bardağı tozşeker koyun.
Vişneyi de ilave edip kaynatarak koyuca bir komposta hazırlayın. Kompostoyu ocaktan indireceğinize yakın limon suyu ilave edin. Kalan şekeri ekmek dilimlerinin üzerine serpiştirin. Ilınmış kompostoyu vişne taneleriyle birlikte ekmeklerin üzerine bir kepçeyle dökün. Vişne ekmeklerin üzerine diğer dilimleri kapayın.
Vişne kompostosu gezdirerek ekmekleri ıslatın. Tepsiyi orta hararetli ateşe oturtup yavaş yavaş kaynamaya bırakın. Ekmekler suyunu çekene kadar kaynatın. Ilındıktan sonra servis yapın.
Not: Tatlının daha hafif olmasını istiyorsanız kızarmış ekmek yerine etimek kullanabilirsiniz.
|
Ekmek Tatlısı |
|
Lokumum
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Nürnberg |
Kısa URL: https://ml.md/lc16088
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007
3,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
8 dilim tost ekmeği, kabukları ayrılmış
1 su bardagi su
100 gr. tereyağı
750 gr. çekirdeksiz vişne
750 gr. toz seker
Kaymak
Yapılışı:
Tost ekmeklerinin iki yüzüne de kalinca tereya sürün ve firinda pembelestirin. Visneleri ve suyu kaynattiktan sonra üstüne seker ilave ederek 5 dakika daha pisirin. Önce visne suyunu, sonra da visneleri tost ekmeyinin üstüne dökün. Tatlı soguduktan sonra servis tabagina yerlestirip kaymak ile birlikte servis yapın.
ML® Sünger Tatlısı için tıklayın
|
VİŞNELİ EKMEK TATLISI |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10882
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 adet francala (bayat)
350 gr. su (1,5 bardak)
1,5 kg. vişne reçeli
Yapılışı:
Ekmekler birer santim kalınlığında dilimler halinde kesilir. Kabukları hafifçe traşlanarak ağır ateşte francalaların iki tarafı azıcık kızartılır. Bir tepsiye kızarmış ekmekler dizilir, üstlerine bir buçuk bardak suyla sulandırılmış vişne reçelinin şurubunun yarısı dökülür. Ekmek artarsa ikinci sıra yapılır ve şurubun artan kısmı dökülür. (Şurubu ekmeklerin üstüne çıkana kadar dökmek lâzımdır. Eğer şurup yetmezse bir miktar daha yapmalıdır.) Bundan sonra tepsi orta sıcaklıktaki ateşe oturtulur. Ekmekler yumuşayıp şuruplu suyu tamamen çekince üstlerine reçelin taneleri dökülür ve hafif ateşte kaynatmaya devam edilir. Şurubun ağdalaşmasına engel olmak önemlidir. Ekmekler sulandırılmış şerbeti çekince şerbet çok koyu ise biraz kaynar su üâve etmelidir. Tekrar biraz kaynatılır ve ateşten indirilir.
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10698
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
3,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
2 ekmek (her biri 600 gr veya 4 büyük francala),
1 kg taze vişne,
1,5 kg tozşeker,
yarım limon,
1 lt su.
Yapılışı:
Ekmek veya francalalar 1 cm'lik dilimler halinde kesilir, kabukları temizlenir ve iki tarafı hafifçe kızartılıp tepsiye dizilir. Diğer tarafta 1 kg iri ve olgun vişne yıkanıp saplarından ayrılır. Çekirdekleri çıkarıldıktan sonra 750 gr tozşeker ve 1 İt su ile komposto yapılır. Bu kompostoya yarım limonun suyu katılır ve bir kenarda soğumaya bırakılır. Kalan 750 gr tozşeker, tepsiye dizilmiş kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine serpilir. Eğer ekmek dilimleri iki veya üç sıra olduysa şeker her sıraya bölünerek serpilir. Soğumuş veya ılımış komposto, kepçeyle ekmeklere çektirile çekti-rile tepsiye boşaltılır. Vişne taneleri tepsinin üzerini örtecek şekilde ekmeklerin üzerine yayılır. Tepsi orta ateşe oturtulur ve yavaş yavaş kaynamaya bırakılır. Ekmekler suyu çekinceye kadar kaynatılır. Eğer kompostonun suyu ekmeklere az gelirse kaynar su katılır. Vişneli ekmek tatlısı şurubunun kıvamı, vişne reçelinin kıvamıyla aynıdır. Tepsinin dibini tutmamasına dikkat edilmelidir. Hafifçe ağdalanma makbuldür. Şurup, tatlı taze kayısı ile de yapılabilir.
ML® Vişneli Mini Rulolar için tıklayın
|
Vişneli Ekmek |
|
Durdurbeni
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2006
Mesajlar: 21 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc7551
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
2,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 dilim (dilimler küçükse 10 dilim) pek taze, olmayan ekmek,
3 yumurta,
1 bardak taze bitkisel yağ,
12 kaşık vişne şurubu (içinde çekirdeksiz vişnelerle birlikte)
Yumurtaları çırpın, ekmekleri dilim dilim yumurtaya bülayarak kızgın yağda kızartıp, soğuk vişne şurubuna atın, biraz bekletip çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın.
ML® Balbaba için tıklayın
ML® Balbaba (görsel)
|
Vişneli Ekmek Tatlısı |
|
Jikle
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc5312
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket dondurulmuş vişne
1/4 limonun suyu
750 gr toz şeker
2 bardak su
Ekmekleri bir cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Keskin bir bıçak vasıtası ile kabuklarını çıkarttıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin. Şurubu hazırlamak için vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp 375 gr şeker (şekerin yarısı) ve bir bardak su ile karıştırın. Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da katın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpiştirin. Şurubu soğutup, ekmeklerin üzerine gezdirin. Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin. Tepsiyi orta harlı bir ateşe koyun. Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin.
ML® Vişneli Ekmek Tatlısı için tıklayın
|
|