90 gr margarin
3/4 su bardağı un
3/4 su bardağı toz şeker
3/4su bardağı toz badem
1 fiske tuz
1 limon kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı vanilya
1/2 tatlı kaşığı acı badem aroması
3 büyük yumurta beyazı
1 cup dondurulmuş ve suyu akıtılmış çekirdeksiz vişne
Fırınınızı 175Cye ısıtın ve mekik muffin kalıplarınızı az yağlayarak hazırlayın.
Badem tozunu, şekeri, unu, tuzu ve limon kabuğu rendesini bir kapda karıştırın mikserle.
Bu karışıma oda sıcaklığındaki margarini ilave edip 2 dakika çırpın.
Başka bir kapda yumurta beyazlarını, vanilya özütünü ve acı badem aromasını hafifçe, çok köpürtmeden çırpın ve unlu karışımın yarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.
Kalan unlu karışımıda ilave edip 2 dakika daha çırpın.
Karışımı kalıpların yarısını dolduracak kadar doldurun, çünkü oldukça kabaracaklar.
Kalıpların üzerine hazırladığınız vişneleri yerleştirip hafifçe bastırın.
30 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirip, tel ızgara üzerinde soğutun.
|