6 orta boy portakal (kabukları soyulup, beyaz kısımları ayıklanarak, ince dilimlenmiş)
125 gr vişne (çekirdekleri çıkarılıp, ortalarından ikiye bölünmüş)
250 gr ağaççileği
2 çorba kaşıçı toz şeker
1 kahve kaşığı yenibahar
50 gr (1/2 su bardağı) kırılmış badem
1/2 su bardağı vişne suyu
Meyveleri kat kat orta boy, yayvan bir tabağa koyup, her sıraya biraz şeker, yenibahar ve kırılmış badem serpiniz. Üstüne vişne suyunu döküp, tabağı alüminyum kağıtla kapatarak buzdolabına koyunuz. Meyveleri 2 saat buzdolabında bekletiniz. Tabağı buzdolabından çıkarıp, alüminyum kağıdı atınız. İki 2 büyük kaşıkla meyveleri iyice karıştırıp, tatlınızı servis ediniz.
|