|
Vişneli Pelte |
|
peri tozu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2017
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc123428
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017
3,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin
300 gram dondurulmuş vişne
6 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı su
Üzeri için:
Hindistancevizi
5 su bardağı sıcak suyu tencereye aktarın. 1 su bardağı toz şekeri ve 300 gram dondurulmuş vişneyi ilave edin. Karışımı blender yardımıyla karıştırın. Çırpma işleminden sonra tencerenin üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın ve karışımı kaynamaya bırakın. Başka bir kabın içinde 6 yemek kaşığı mısır nişastasını 1 çay bardağı su ile inceltin. Hazırladığınız karışımı kaynamayabaşlayan vişneli karışımın üzerine ilave edin. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Karışımı yaklaşık 4- 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kaynatın. Tatlıyı boşaltacağınız kalıpları yapışmasını engellemek amacıyla soğuk su ile ıslatın ve suyunu boşaltın. Tenceredeki karışımı kalıplara dökerek donması için 1- 2 saat buzdolabında bekletin. Sertleşen tatlıları dolaptan çıkarın ve servistabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerlerine Hindistancevizi serpip servis yapın.
|
|