|
Vişneli Pufuduklar |
|
zencefil
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc74775
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012
1,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 dilim bayat etmek
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağı
300 gram vişne
Ekmekleri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Diğer tarafta yumurtayı şekerle çırpın. İçine yağı ve toz haline gelmiş ekmek içlerini ekleyip karıştırın. Bu karışımı pişirme kaplarına boşaltın ve 180 derecedeki fırında pişirip çıkartın. Fırından çıkınca üzerine biraz bekleyip suyunu vermiş olan vişneleri suyu ile beraber gezdirip soğumaya bırakın. 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Servis yaparken de üzerine istenirse kremşanti ile süsleyip ikram edin.
|
|