Malzeme:
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı Bizim Mutfak Un
1 adet yumurta
15 gr Teremyağ
2 çorba kaşığı file badem
Birkaç adet damla sakızı
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 litre süt
Süt, tozşeker, un, yumurta Teremyağ ve damla sakızını bir kasede karıştırıp sos tenceresine aktarın. Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra cam bir kaseye alıp mikser yardımı ile çırpın. Minik bardakların tabanlarına dondurulmuş vişneler yerleştirin. Yarısına kadar muhallebiyle doldurun. Aralarına vişne taneleri ekleyip üzerlerine kalan muhallebiyi paylaştırın. Soğuduktan sonra file bademlerle süsleyerek servis yapın.
|