450 gr konserve vişne kompostosu (çekirdekleri çıkarılmış, süzülmüş ve suyundan 1 su bardağı ayrılmış)
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
20 santimlik hamur kasesi
1/2 su bardağı krem şanti
Orta boy bir tencereye ayırdığınız 1 su bardağı vişne kompostosu suyunu, şekeri, portakal kabuğu rendesini ve tarçını koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz. Sürekli karıştırarak şekeri eritiniz. Şeker eriyince ateşten alıp bir kenarda ılınmağa bırakınız.
Hamur kasesini bir servis tabağına yerleştirip, üstüne ılınan şerbeti gezdiriniz. Süzülmüş vişne tanelerini hamur kasesinin üstüne diziniz. Servis tabağını buzdolabına kaldırıp, keki 1 saat soğutunuz.
Tabağı buzdolabından alınız. Krem şantiyiyi bir sıkma torbasına doldurup, kekin üstüne çepeçevre, süslü biçimde sıktıktan sonra, kekinizi servis ediniz.
|