2 çorba kaşığı kahve
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı badem ekstraktı
300 ml İçim Şef Krema
250 gr İçim Labne Peynir
250 gr sütlü muhallebi (marketten ya da pastaneden alarak hazır kullanabilirsiniz)
180 gr kedi dili bisküvi
24 adet vişne, çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş
18 parça çikolata rendesi
100 gr kuvertur çikolata
Kakao tozu
250 ml kaynayan suda kahve ve şekeri iyice karıştırın. Karışım soğuduğunda üzerine badem ekstraktı ekleyin. İçim Şef Krema katarak koyulaşana kadar çırpın. İçim Labne Peyniri bir kaba koyun ve yavaşça muhallebi ile karıştırın. Birbirlerine iyice karıştıklarında yavaşça krema karışımına yedirin. Servis bardaklarını dizin. Kedi dili bisküvileri kırın ve hepsini kahve karışımının içine batırın. Biraz beklettikten sonra eşit şekilde servis kaplarına bölerek, en alt katı oluşturun. Üzerine vişne ve rendelenmiş kuvertür çikolataları serpin. Muhallebi karışımını yayın, üzerine yine çikolata rendesi ve kakao tozu serpin. Malzeme bitene kadar kat kat aynı işlemi sürdürün. 5 saat kadar buzdolabında soğutun. Üzerine kakao serperek servis edin.
|