100 gram oda sıcaklığında tereyağı
180 gram beyaz çikolata
1/3 su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta (hafifçe çırpılmış)
1,5 su bardağı elenmiş un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı dondurulmuş vişne
Tereyağını ve küçük parçalara ayrılmış beyaz çikolatayı bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Soğuması için bir kenarda 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra pudra şekeri, yumurta, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. 18x28 cm ebadındaki ısıya dayanıklı bir kabı yağlayıp, yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı bu kaba yayın ve vişneleri gelişigüzel kekin içine batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
|