5 yemek kaşığı un
75 gr yulaf ezmesi
Aldığı kadar taze çekilmiş karabiber
1 adet limon
2 adet yumurta beyazı
45 gr sana yağı
5 adet dana biftek
125 ml ayçiçek yağı
Aldığı kadar tuz
Hafifçe dövülmüş daha bifteklerini bir kesme tahtasının üzerine koyup, keskin bir bıçakla uzantılarını keserek biçimlendirin. Un, tuz ve biberi tel süzgeçten eleyerek bir tepsi üzerine aktarıp, karıştırın. Yumurta aklarını 1 çorba kaşığı su ile çırpın. Başka bir geniş kaba ise yulaf ezmesini yayın. Etleri sırasıyla una, yumurta akına ve yulaf ezmesine bulayıp, pane edilmek üzere hazır hale getirin. (Dilerseniz, biftekleri önce una iki taraflı yatırın sonra bir fırça ile yumurta akını sürün. Böylece biftekler önce unlanmış sonra da yulafa batırılmış olacaktır). Çiçek yağı ve Sanayı bir tavada kızartın. Yağ iyice kızınca yulafa bulanmış biftekleri tavaya koyup, bir kez alt üst ederek, 7-8 dakika, her iki yanları da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Biftekleri tavadan alıp, kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağlarını süzdürün. Yulaflı şnitzelleri önceden ısıtılmış tabaklara aktarın. Yanına patates salatasını koyun. Şnitzelleri birer dilim limon ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
|