BA Adınızı, soyadınızı öğrenebilir miyiz?
AE Adım Abdülkerim Ekin.
BA Burası Nahcivanda bir Türk lokantası, buranın adı nedir?
AE On yedinci Asır Aile Restoranı.
BA Burada hep Türk yemekleri mi yar?
AE Türk yemeklerinin yanında Nahcivan yemekleri de var.
BA Nahcivan yemekleri olarak neler var?
AE Biti, kotlet, et haşlama, gazan bastırması, otlör.
BA O nasıl bir yemek?
AE Kuzu etinden yapılır, soğan, domates, biber kullanılır.
BA Burada kaç çeşit sulu Türk yemekleri yapıyorsunuz?
AE 10-12 çeşit Türk yemeği yapıyoruz, bunları da her gün değiştirerek yapıyoruz.
BA Nahcivan'da Türk yemekleri seviliyor mu?
AE Hem de çok seviliyor.
BA Buraya daha çok kimler geliyor?
AE Türk'ler de geliyor Azeri'ler de karışık.
BA Sulu yemeklerin dışında pide, lahmacun ve döner de görüyorum.
AE Ayrıca kebap çeşitlerimiz de var.
BA Burada kaç kişi çalışıyor?
AE 28 kişi çalışıyor.
BA Personelin hepsi Türk mü?
AE 6 kişi Türk, diğerleri Azeri.
BA Burası kaç senelik işletme?
AE Burası yeni.
BA Siz sahibisiniz değil mi?
AE Özgür Bey ben ortağıyım.
BA Siz Nahcivanlısınız değil mi?
AE Evet ben buralıyım ortak açtık.
BA Böyle bir yer açmak nasıl aklınıza geldi?
AE Ben Batman'da bulundum Türk lokantası açma fikri orada doğdu. Özgür bey gezi amaçlı gelmişti daha sonra ortak olup burayı açtık.
BA Nahcivan'da başka Türk lokantası var mı?
AE Sadece burası var.
BA Gördüğüm gibi buraya aileler de geliyor, en çok memurlar mı, aileler mi, öğrenciler mi, kimler geliyor?
AE Herkes geliyor, öğle paydosunda daha kalabalık oluyor.
BA Peki işinizi seviyor musunuz?
AE İşimizi severek yapıyoruz.
BA Kaç saat çalışıyorsunuz?
AE Sabah 8'den gece 12'ye kadar çalışıyoruz.
BA Neredeyse eve gitmiyorsunuz.
AE Evet burada devamlı hareket var.
BA Çok teşekkür ederiz Allah hayırlı ve bol kazanç versin.
AE Sağ olun şeref verdiniz.
|