1 adet hindi göğsü
1 adet hindi budu
200 gram kestane
1 orta boy temizlenmiş kereviz
10 adet arpacık soğan
20 çorba kaşığı kuşüzümü
2 dilim tost ekmeği
1 adet havuç
Yarım orta boy pırasa
1 adet yumurta
50 ml krema
Tuz
Karabiber
Defne yaprağı
Kekik
Adaçayı
Tabağı süslemek için:
Haşlanmış kestane
Fasulye
Havuç
Rezene Sos:
200 ml yaban mersini ya da kuş üzümü marmeladı
Hindinin göğüs eti, tuz karabiber, kekik, adaçayı, defne yaprağı ile doldurulur. Etin iki tarafı da kızarana kadar 160 derecelik fırında 25 dakika pişirilir. Hindinin budunu kıyma haline getirtin. Mikserde yumurta, krema, tuz, biber ile karıştırıp akışkan bir hamur haline getirin. Daha sonra bu karışım bir alüminyum folyo üzerinde, bir parmak kalınlığında açılır. Ortasına önceden haşlanarak hazırlanmış kereviz, havuç, pırasa, arpacık soğam, kuş üzümü ve kare şeklinde dilimlenmiş ekmekle birlikte rulo yapılır. Alüminyum folyo iki ucundan kapatılır. Yaklaşık 8 cm genişliğinde bir rulo elde edilir. Bu hindi dolması 140 derecede bir saat kadar pişirilir. Hazır olan göğüsten ve fırından çıkarıp yuvarlak şekilde dilimlediğimiz dolmadan birer dilim ahp tabağa yerleştiririz. Haşladığımız sebzeleri zeytinyağıyla hafif ateşte sotele-yip tabağa alırız. Tuz, biber ve kıyü-mış maydanoz üe servise hazırlar, tabağımızı süsleriz. Dilimlerin üstünde yaban mersini sosu yoksa, kuşburnu marmeladı gezdiririz.
|