1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yaban mersini
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İrmik ve yoğurt bir araya getirilir, karıştırılır. En az bir saat bekletilir. Sonra yumuşak tereyağı ve şekker mikserle biraz çırpılır. İlk yumurta kırılır, bir kaç dakika çırptıktan sonra ikinci yumurta kırılır. Daha sonra yoğurtlu irmik, vanilya ve kabartma tozu katılır. Biraz karıştırdıktan sonra nişastayla karıştırılmış yaban mersinleri konur, kaşıkla karıştırılır. Düz kare fırın kabı bolca tereyağlanır ve harç dökülür. 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. Kare kare keserrek ikram edilir.
|